Univers de la Bible

  • Augmenter la taille
  • Taille par défaut
  • Diminuer la taille
Home La Segond 21 Revue de presse Billig-bibel storsælger, Kristeligt Dagblad, Danemark, 28 janvier 2008

Billig-bibel storsælger, Kristeligt Dagblad, Danemark, 28 janvier 2008

Envoyer Imprimer

Billig-bibel storsælger

En bibel til 11 kroner sælger stort i Frankrig og andre fransktalende lande. 700.000 eksemplarer er langet over disken, siden udgivelsen for fire måneder siden

Tobias Stern Johansen
Alene i Frankrig har en billig-bibel til en euro solgt 200.000 eksemplarer via supermarkeder og bogbutikker siden lanceringen for fire måneder siden.

Det er lige så meget som det antal af almindelige bibler, der sælges på et år - alle udgaver inkluderet, skriver den svenske avis dagen.se.

Solgt halv million i Afrika
I andre fransktalende lande og særligt i Afrika er den billige udgave af Bibelen desuden solgt i en halv million eksemplarer. Bibelen er fremstillet af genbrugspapir.

Bag billig-udgaven står den schweiziske missions-organisation Société Biblique de Genève. Og den billige bibel skabte overskrifter og omtale i pressen længe før udgivelsen.

Overrasket over succes
- Aviserne begyndte at skrive om vores bibel længe inden, vi overhovedet havde udsendt presseinformation, siger Jean-Pierre Bezin fra Société Biblique de Genève.

Han er overrasket over den store succes.

- For nogle år siden forsøgte vi os med en bibel til 2,5 euro, men den havde slet ikke samme succes, siger han.

Nyt oplag på vej
Billig-bibelens oversættere har forsøgt at ramme nutidens sprogbrug og samtidig komme så tæt på grundteksten som muligt. Der er også taget hensyn til, at Bibelen ofte læses højt, skriver dagen.se.

Et nyt oplag på 200.000 er undervejs, og sidst på året udgives en tilsvarende bibel på italiensk. En tysk udgave er muligvis også på vej.

Source: Kristeligt Dagblad